w

Ewa Wachowicz ma swój sposób na rosół! Nie uwierzysz co do niego dodaje

Ewa Wachowicz robi rosół w nieco inny sposób. Na pierwszy rzut oka receptura jest tradycyjna, ale w pewnym momencie musimy dodać kilka niestandardowych składników, które odmieniają cały smak. Co to takiego? Otóż kucharka nie boi się eksperymentów i do swojej zupy dorzuca grzyby, sos sojowy czy pomidora. Genialne czy szalone?

Pomidory w rosole nadają złotego koloru, sos sojowy dodaje orientalnego smaku i podkręca całość. Grzyby sprawiają, że wywar staje się wonny. Mimo że ten rosół nie przypomina swoich braci, nadal jest na podstawie wywaru, który tworzy całe danie.

Sponsorowane
Czas całkowity 3 godziny
Czas przygotowywania 30 minuty
Czas gotowania 2 godziny 30 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • W dużym garnku umieść mięso i zalej zimną wodą. Wstaw na mały ogień i doprowadź do wrzenia, powstałą pianę zbierz z powierzchni.
  • Cebulę podpiecz nad gazem. Do garnka wlej odrobinę zimnej, przegotowanej wody i dodaj obrane warzywa i spieczoną cebulę. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie czosnek i grzyby. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez dwie godziny.
  • Po tym czasie dodaj sos sojowy, pomidora oraz świeży lubczyk. Gotuj przez kolejne 30 minut. Po tym czasie rosół jest gotowy. Podajemy go z makaronem, pietruszką lub ziemniakami.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Rosół Ewy Wachowicz
Na porcję przypada:
Kalorie
292.1
Tłuszcze
 
15.8
g
24
%
Węglowodany
 
6.8
g
2
%
Błonnik
 
1.7
g
7
%
Białka
 
29.8
g
60
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Przepis od: Ewa Wachowicz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *