w ,

Domowy chleb bez wyrabiania. Zrób go w ten weekend

domowy chleb
Julia Metkalova

Z tym przepisem jeszcze dziś możesz przygotować dla swoich bliskich przepyszny domowy chleb. I to bez wyrabiania!

Uwielbiam domowe wypieki. Nie inaczej jest również w przypadku pysznego i puszystego chleba z chrupiąca skórką. Co więcej, uwielbiam kiedy w całym domu unoszą się zapachy związane z przygotowaniem własnych wypieków. Też tak masz?

Błyskawiczny przepis na domowy chleb

Świetnie zdaje sobie sprawę, że pewnie pieczenie własnego chleba kojarzy Ci się ze skomplikowaną i i mega długą procedurą. Jednak uwierz mi na słowo, wcale nie musi tak być. A najlepiej świadczy o tym poniższy przepis. Dzięki niemu przygotujesz chleb domowej roboty w mgnieniu oka. I to bez wyrabiania, więc się nie namęczysz. Czy to nie genialne?

Okej, nie ma co przedłużać. Przechodzimy do działania, bo szkoda czasu. W końcu jeszcze dziś możesz przygotować domowy wypiek dla całej rodziny!

Domowy chleb bez wyrabiania

Genialny w smaku, mega puszysty i oczywiście z chrupiącą skórką!
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz. 10 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Pieczenie: 45 min.

Składniki

na 2 sztuki

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Z racji, że korzystamy z drożdży instant nie musisz wcześniej robić rozczynu.
  • Składniki na chleb wymieszaj w misce. Masz otrzymać jednolite ciasto.
  • Tak przygotowaną mieszankę zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej i odstaw na kilka godzin. Najlepiej połączyć składniki wieczorem, a sam chleb upiec z samego rana.
  • Następnego dnia podziel ciasto na 2 części i przełóż do keksówek. Formy wcześniej odpowiednio natłuść i oprósz mąką.
  • Następnie przygotowane chlebki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem.
  • Na koniec wstaw chlebki do nagrzanego piekarnika.
  • Urządzenie ma pracować ok. 45 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
  • Smacznego!
domowy chleb

Wartości odżywcze

Domowy chleb bez wyrabiania
Na porcję przypada:
Kalorie
923.6
Tłuszcze
 
29.5
g
45
%
Węglowodany
 
138.3
g
46
%
Błonnik
 
11.2
g
47
%
Białka
 
25
g
50
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 3 )
Sponsorowane

Jak sama widzisz przygotowanie domowego chleba nie musi być wcale czasochłonnym i trudnym zadaniem. Co więcej, świeży chlebek z chrupiącą skórką smakuje najlepiej. Dlatego przygotuj dla swoich bliskich pyszną niespodziankę w ten weekend i wykorzystaj nasz przepis.

Chlebek możesz serwować zarówno na słodko z czekoladą, miodem i konfiturą, jak i w wersji wytrawnej – z warzywami, wędliną oraz serem!

Zobacz także: Puszysta jajecznica, której nie trzeba smażyć na patelni. Jest o wiele lżejsza dla żołądka

  • Miniatura:
  • Julia Metkalova
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani