w ,

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami. Rozpływa się w ustach!

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
burity, Getty Images

Ciasto jogurtowe w połączeniu z brzoskwiniami jest strzałem w dziesiątkę! Do wykonania nie trzeba wielu składników, większość masy opiera się na jogurtach brzoskwiniowych, które są tanie i łatwo dostępne. Sprawdź przepis na to cudo!

Jeśli szukasz łatwego ciasta, z dodatkiem owoców to idealnie trafiłaś. Jogurtowiec łączy w sobie wszystko, co najlepsze — kruszonkę, słodkie owoce i wilgotne ciasto. Można je zajadać niezależnie od pory roku, nie jest ciężkie jak pieczony sernik, ani lekkie jak piankowy tort.

W przepisie użyto brzoskwini, jednak możesz je zamienić na swoje ulubione owoce. Mrożone lub wekowane wiśnie będą genialnie pasować do reszty ciasta. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami zachwyci całą rodzinę!

Jogurtowiec z brzoskwiniami

Delikatne ciasto ze słodkimi brzoskwiniami i kruszonką! Tak możemy określić to przepyszne ciasto!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 1 godz. 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Czas gotowania 1 godz.

Składniki

na 12 porcji

Kruszonka

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Zacznij od zrobienia kruszonki. Wszystkie składniki wrzuć do miski i porządnie zagnieć. Masę podziel na dwie części, zawiń w folię i wstaw do zamrażarki.
  • Ubij białka na sztywną masę, dodaj cukier, proszek do pieczenia i budynie, a następnie wiórki kokosowe. Jogurty przelej do osobnej miski i dodawaj po łyżce masy z białek, mieszaj delikatnie, by jak najmniej stracić na objętości.
  • Wyjmij jedną część kruszonki i rozłóż na dnie blachy. Jeśli się rwie, wystarczy wylepić blaszkę kawałkami ciasta. Wstaw kruszonkę do piekarnika nagrzanego do 180*C na 10 minut. Kiedy spód się podpiecze, wylej masę brzoskwiniową, ułóż na wierzchu pokrojone owoce i posyp całość resztą kruszonki. Piecz ciasto przez godzinę.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Jeśli przekonał Cię nasz przepis, daj znać, jak wyszło ciasto. Mamy nadzieje, że będziesz tak samo zadowolona co my!

Zobacz inne przepisy na naszej stronie:

  • Miniatura:
  • burity, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli