Spis treści
Szarlotka Anny Lewandowskiej
Podawana na ciepło, z lodami i bitą śmietaną wręcz rozpływa się w ustach – taka jest szarlotka Anny Lewandowskiej! Ciasto nie zawiera mąki, a płatki owsiane przez co jest sycąca niczym owsianka. Ponadto w przepisie Anny możemy znaleźć tajemniczy składni, który nadaje jednocześnie wiele aromatu i słodyczy! Możecie się nie spodziewać, ale jest to napój kokosowy, który możemy kupić w każdym sklepie. Jesteście ciekawi przepisu?
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 25 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]
Sposób przygotowania
- Nagrzej piekarnik do 180*.
- Umyj owoce i pokrój w cienkie plasterki.
- Rozpuść masło w małym garnku.
- Weź miskę i wymieszaj w niej napój kokosowy, masło, jajka, cukier trzcinowy, płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia.
- Ciasto wylej do naczynia żaroodpornego i ułóż na nim pokrojone jabłka.
- Wstaw ciasto do piekarnika na 20-25 minut.
- Po upieczeniu udekoruj ciasto ulubionymi bakaliami.
Składniki
na 6 porcji
- 2 jajko
- 1 jabłko (słodkie)
- 3 łyżeczki cukier trzcinowy
- 420 ml napój kokosowy
- 200 g płatki owsiane
- 0,5 łyżeczka cynamon
- szczypta proszek do pieczenia
- 100 g masło
Zobacz