w

Szarlotka Anny Lewandowskiej podbija internet! Skrywa nietypowy składnik!

Szarlotka Anny Lewandowskiej

Podawana na ciepło, z lodami i bitą śmietaną wręcz rozpływa się w ustach – taka jest szarlotka Anny Lewandowskiej! Ciasto nie zawiera mąki, a płatki owsiane przez co jest sycąca niczym owsianka. Ponadto w przepisie Anny możemy znaleźć tajemniczy składni, który nadaje jednocześnie wiele aromatu i słodyczy! Możecie się nie spodziewać, ale jest to napój kokosowy, który możemy kupić w każdym sklepie. Jesteście ciekawi przepisu?
Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 25 min.

Sposób przygotowania

  • Nagrzej piekarnik do 180*.
  • Umyj owoce i pokrój w cienkie plasterki.
  • Rozpuść masło w małym garnku.
  • Weź miskę i wymieszaj w niej napój kokosowy, masło, jajka, cukier trzcinowy, płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia.
  • Ciasto wylej do naczynia żaroodpornego i ułóż na nim pokrojone jabłka.
  • Wstaw ciasto do piekarnika na 20-25 minut.
  • Po upieczeniu udekoruj ciasto ulubionymi bakaliami.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze

Szarlotka Anny Lewandowskiej
Na porcję przypada:
Kalorie
201.1
Tłuszcze
 
15.6
g
24
%
Węglowodany
 
13.3
g
4
%
Błonnik
 
2.1
g
9
%
Białka
 
3.4
g
7
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Anna Lewandowska
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli