w

Batoniki z dwóch składników. Ewa Chodakowska robi je bardzo często

batony ewy chodakowskiej

Ewa Chodakowska to popularna trenerka, która działa nie tylko w sferze sportu, ale też głośno mówi o dbaniu o swoje zdrowie psychiczne, które w dzisiejszych jest niezwykle ważne. Przepis na batoniki to jeden z jej genialnych przepisów na zdrowe przekąski.
Batony Ewy Chodakowskiej to ekspresowa przekąska, idealna w walce z małym głodem. Nie ma w nich ani grama cukru, wiec będą idealne dla osób na diecie lub dla tych, którzy unikają nadmiaru cukru.
Batoniki dla sportowców są dostępne na sklepowych półkach, ale ich cena często zwala z nóg. Dlaczego więc nie zrobić swoich domowych, przy użyciu łatwodostępnych produktów? W sieci znajdziemy mnóstwo przepisów na zdrowe przekąski, które można modyfikować według swoich upodobań.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz. 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 1 godz.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do blendera wrzucamy daktyle i masło orzechowe i mielimy na gładko. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy łyżkę wody i ponownie mieszamy. Foremkę na keksa wykładamy papierem, dodajemy masę i porządnie ją dociskamy. Chłodzimy w lodówce około godziny, a po tym czasie kroimy masę na batoniki.

Składniki

na 10 batoników

Wartości odżywcze

batony ewy chodakowskiej
Na porcję przypada:
Kalorie
232.2
Tłuszcze
 
10.4
g
16
%
Węglowodany
 
34.5
g
12
%
Błonnik
 
4.2
g
18
%
Białka
 
5.5
g
11
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Ewa Chodakowska
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli