Złocisty rosół nie będzie jedynie marzeniem. W poszukiwaniu rozwiązania tego problemu znaleźliśmy kilka trików, które są skuteczne poradzą sobie z bladym rosołem.
Masz dość bladego rosołu, który wygląda nie apetycznie? Mamy na to sposób! Wystarczy kilka składników, które zniwelują problem.
Złoty wywar
W tym wypadku mięso ma duże znaczenie, czym lepszej jakości kura tym rosół będzie smaczniejszy. Jeśli masz możliwość, kup kurczaka od lokalnego rolnika, niż tego z supermarketu. Jeśli chcesz wzbogacić jego kolor, warto dodać kawałek wołowego mięsa.
Koleją ważną kwestią są przyprawy. Kurkuma oraz szafran mają mocny kolor, wystarczy szczypta, by nasycić kolor zupy. Istnieje też sposób z użyciem odrobiny karmelu, jednak musimy pamiętać, że to mocno osłodzi naszą zupę.

Pamiętajmy że rosół to przede wszystkim smak, dlatego warto pamiętać o paru prostych zasadach w trakcie gotowania.
- mięso wrzucamy do zimnej wody i stopniowo gotujemy. Nigdy nie używaj wrzątku!
- sól dodajemy pod koniec gotowania.
- zawszę gotuj rosół na małym ogniu, mięso potrzebuje czasu na uwolnienie smaku.
- zbieraj szumowiny, które osadzają się na powierzchni rosołu.
- używaj dobrych składników, bo to one w dużej mierze gwarantują sukces!
Dzięki tym wskazówkom twoje danie będzie idealne!
Jeden komentarz