w

Rosół będzie zawsze złocisty, jeśli użyjesz tego składnika

Sponsorowane

Złocisty rosół nie będzie jedynie marzeniem. W poszukiwaniu rozwiązania tego problemu znaleźliśmy kilka trików, które są skuteczne poradzą sobie z bladym rosołem.

Masz dość bladego rosołu, który wygląda nie apetycznie? Mamy na to sposób! Wystarczy kilka składników, które zniwelują problem.

Złoty wywar

W tym wypadku mięso ma duże znaczenie, czym lepszej jakości kura tym rosół będzie smaczniejszy. Jeśli masz możliwość, kup kurczaka od lokalnego rolnika, niż tego z supermarketu. Jeśli chcesz wzbogacić jego kolor, warto dodać kawałek wołowego mięsa.

Sponsorowane

Koleją ważną kwestią są przyprawy. Kurkuma oraz szafran mają mocny kolor, wystarczy szczypta, by nasycić kolor zupy. Istnieje też sposób z użyciem odrobiny karmelu, jednak musimy pamiętać, że to mocno osłodzi naszą zupę.

Karl Solano/Pexels

Pamiętajmy że rosół to przede wszystkim smak, dlatego warto pamiętać o paru prostych zasadach w trakcie gotowania.

  • mięso wrzucamy do zimnej wody i stopniowo gotujemy. Nigdy nie używaj wrzątku!
  • sól dodajemy pod koniec gotowania.
  • zawszę gotuj rosół na małym ogniu, mięso potrzebuje czasu na uwolnienie smaku.
  • zbieraj szumowiny, które osadzają się na powierzchni rosołu.
  • używaj dobrych składników, bo to one w dużej mierze gwarantują sukces!

Dzięki tym wskazówkom twoje danie będzie idealne!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz