Wigilia kojarzy nam się przede wszystkim z daniami na bazie ryb. Dlatego muszą być one perfekcyjne pod każdym kątem. Jak przygotować pyszną panierkę do ryb? To takie proste!
U mnie w domu podczas wigilijnej wieczerzy największą popularnością cieszą się ryby w panierce. A w tym roku myślę, że moi bliscy wprost oszaleją na ich punkcie. Dlaczego? Przez pyszną panierkę do ryb domowej roboty, której nie sposób odmówić.

Coś mi mówi, że będzie to hit w każdym domu, dlatego koniecznie musisz wypróbować ją również Ty. Już za moment przekonasz się, jak ją przygotować.
Panierka do ryb w świątecznym klimacie – jak ją zrobić?
Zastanawiasz się pewnie, co w sobie ma dzisiejsza panierka do ryb, że bez problemu podbije serce nawet największego niejadka. Kluczem do sukcesu w tym przypadku jest jeden, tajny składnik. Mączka z suszonych grzybów, bo o niej mowa, idealnie będzie uzupełniać się ze smakiem ryby. A, że grzyby kojarzą się nam z wigilijnymi potrawami, nie bez powodu dzisiejszy patent nazywam świąteczną panierką do ryb.

Aby przygotować naszą panierkę, musisz zmielić suszone grzyby w młynku. Masz uzyskać konsystencję mączki. Następnie wymieszaj ją z bułką tartą i to wszystko. Oczyszczone i doprawione wg uznania filety rybne, obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w mieszance bułki tartej z mączką z suszonych grzybów.
Po usmażeniu ryb na złocisty kolor, nie zapomnij odsączyć ich na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Teraz już wiesz, jak w szybki i prosty sposób, przygotować świąteczną panierkę do ryb. Dzięki niej ryba w tym roku nie tylko będzie miała piękny aromat, ale też będzie idealnie chrupiąca.
Zobacz także: Co zrobić, aby śledź w śmietanie nie był nudny? Dodaj do niego owoce!