w

Wrzuć orzechy włoskie do wrzącej wody. Dzięki temu trikowi będą smaczniejsze

Sponsorowane

Orzechy włoskie są cennym źródłem minerałów i zdrowych tłuszczów, bez których nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Niestety ich skórka ma gorzki smak, co przeszkadza wielu osobom, przez co rezygnują z jedzenia tych wartościowych orzechów. Można oczywiście ręcznie obrać je ze skórki, ale jest to mozolna praca, gdyż faktura jest chropowata z mnóstwem zagłębień. Czy w takim razie sprawa jest przegrana? Spokojnie, jesteśmy w stanie temu zaradzić w prosty sposób!

Blanszowanie orzechów to popularny zabieg kulinarny, który pozwala w łatwy sposób pozbyć się gorzkiej skórki, przy tym zachowując jędrność i kruchość orzechów. Nie stosuje się go jedynie wobec orzechów, szefowie kuchni traktują nim niektóre warzywa, by łatwiej je obrać.

coffeekai/Getty Images Pro

Jak zblanszować orzechy włoskie?

Sponsorowane

Na początek pozbądź się twardej skorupki orzecha, a później gotuj orzechy we wrzątku przez 30 sekund. Wyłów orzechy i z łatwością odrywaj skórkę, takie orzechy są już gotowe do spożycia — goryczka nie powinna być wyczuwalna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.