Spis treści
Masz dość świątecznego jedzenia? Zrób wiosenny tort kanapkowy, a na pewno nie pożałujesz. Już od samego patrzenia cieknie nam ślinka!
W drugi dzień świąt mogą pojawić się pierwsze objawy znudzenia świątecznym jedzeniem. Dlatego też przychodzimy z ciekawą alternatywą. Dzięki dzisiejszemu przepisowi spędzisz w kuchni miło czas, tworząc dla swoich bliskich arcydzieło w jadalnym wydaniu. Daję Ci gwarancję, że będą zachwyceni. Co więcej, fenomenalna przekąska zniknie do ostatniego okruszka. I to w mgnieniu oka!
Jak zrobić wiosenny tort kanapkowy?
Zanim przejdziemy do sedna i dokładnej instrukcji, warto podkreślić jedną rzecz. Dzisiejsza receptura sprawi, że w Twojej kuchni pojawi się Wiosna. I choć pogoda za oknem nie rozpieszcza, nic nie stoi na przeszkodzie, aby cała paleta barw zagościła do Twojego domu. I to w postaci smacznych i kolorowych dodatków. Zaczynamy?

Kluczem do przygotowania dzisiejszego przepisu jest zgromadzenie odpowiednich produktów i świetna zabawa. Nie ograniczaj też swojej kreatywności, bo to właśnie dzięki niej stworzysz ostateczną formę genialnego tortu w wytrawnym wydaniu.
Bazą naszego tortu jest chleb. Można powiedzieć, że pełni on rolę biszkopta. Kremem, którym przełożymy kromki może być serek śmietankowy, jak i pasta jajeczna lub domowej roboty sos tatarski. Wybierz takie rozwiązanie, które najbardziej Ci odpowiada. Pomiędzy poszczególnymi warstwami chleba umieść ulubione i kolorowe dodatki takie jak: rzodkiewki, liście sałaty, szczypiorek, wędlinę, sery, pomidory, paprykę, jajka ugotowane na twardo, ogórki, wędzonego łososia, a nawet chrzan ze słoiczka.
Po stworzeniu kilku warstw naszego tortu, zarówno boki, jak i wierzch, pokryj serkiem kanapkowym. Następnie udekoruj według uznania. Świetnie sprawdzą się tu jadalne dekoracje nawiązujące do atrybutów Wiosny. Stwórz na niezwykłym torcie m.in. piękną łąkę. To będzie prawdziwy sztos!
Jeden komentarz