w ,

Wiemy co dodać do ćwikły, aby zachwycała smakiem w te święta

co dodać do ćwikły
natashabreen

Przygotowujesz w tym roku świąteczny poczęstunek w swoim domu? Czy wiesz co dodać do ćwikły, aby zachwycała smakiem? Znamy sprawdzony patent!

Na wielkanocnym stole obok genialnych jajek faszerowanych na kilka sposobów, przepysznej szynki w galarecie oraz królowej wszystkich sałatek – kultowej jarzynowej, musi znaleźć się również domowa ćwikła. I to z kilku powodów.

Sponsorowane

Po pierwsze, zawarty w niej chrzan, to jeden z głównych symboli Wielkanocny. Nawiązuje on bezpośrednio do krzepy fizycznej i zdrowia, dlatego też nie może zabraknąć go m.in. w koszyczku ze święconką.

Idąc dalej należy wspomnieć, że ćwikła jest genialnym dodatkiem do wielu dań. Będzie stanowić fenomenalne uzupełnienie świątecznego obiadu ze schabem w sosie i ziemniakami w roli głównej. Idealnie odnajdzie się również w duecie z wędlinami na zimno, jak i jajkami ugotowanymi na twardo. Jak sama więc widzisz możliwości jest naprawdę wiele, dlatego warto wiedzieć, jak przygotować idealną ćwikłę na świąteczny stół!

Co dodać do ćwikły, aby podkręcić jej smak?

Kluczem do sukcesu w otrzymaniu genialnej ćwikły jest znalezienie złotego środka, aby zrównoważyć i wydobyć z połączonych smaków, to co najlepsze. Domowa ćwikła nie może być mdła. Wręcz przeciwnie, musi wyróżniać się smakiem, dlatego też warto dodawać do niej oprócz soku z cytryny odpowiedni rodzaj jabłka.

Sponsorowane

Wiem, że początkowo może brzmieć to wręcz dziwnie, ale daj mi chwilę, a wszystko stanie się jasne. Gwarantuję, że ćwikła z naszego przepisu zniknie z talerzy w mgnieniu oka!

Wszystko co musisz zrobić, to do podstawowych składników na domową ćwikłę: buraków, chrzanu, soku z cytryny oraz soli dodać kwaskowate jabłka. To właśnie one w połączeniu z sokiem z cytryny oraz chrzanem stworzą genialne trio. A co za tym idzie, zapewnią całej mieszance wyrazistego i niezapomnianego smaku. Po prostu palce lizać!

  • Miniatura:
  • natashabreen
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani