Już za moment dowiesz się, co zrobić, aby ugotowane ziemniaki smakowały jeszcze lepiej. To będzie prawdziwa poezja smaków!
Ugotowanie ziemniaków na pozór może wydawać się banalnym zadaniem. W końcu każdy z nas choć raz z w życiu to robił. Jak się jednak okazuje, istnieje kilka sztuczek, dzięki którym możemy podkręcić smak naszych ziemniaków. Dzięki temu będą nie tylko lepiej smakować, ale też ich forma podania będzie przyjemna dla oka. A kiedy już raz ich skosztujesz, to przepadniesz. Już nigdy więcej nie będziesz chciała przygotować ich w inny sposób!
Co więcej, wszystkie potrzebne składniki na pewno masz w domu. Więc nie musisz jechać specjalnie na zakupy. Jeszcze dziś przygotuj ziemniaki z pysznymi dodatkami. Gwarantuję, że nie pożałujesz!
Ugotowane ziemniaki z mlekiem i masłem!
O ile do ugotowanych ziemniaków dodawałaś masło i sól, to czy wpadłaś kiedykolwiek na pomysł, aby dolać do nich jeszcze mleko? Jeśli nie, już wyjaśniam, dlaczego warto to zrobić!
Otóż dzięki takiej kombinacji ugotowane ziemniaki będą wręcz rozpływać się w ustach. Będą niesamowicie kremowe, idealnie gładkie i puszyste. Mogłabym jeść je solo, tak świetnie smakują!

Aby przygotować ziemniaki w nowej wersji, wykorzystaj tę instrukcję. Po pierwsze, ugotuj je w osolonej wodzie. Po odcedzeniu ziemniaków, dodaj do nich standardową ilość masła oraz ulubione przyprawy. Do garnka wlej również ciepłe mleko. Przyjmij proporcję, że na każdy kg ziemniaków dolewamy 1 szkl. mleka.
Teraz wystarczy, że połączysz wszystkie składniki i zaserwujesz pyszną mieszankę ziemniaczaną swoim bliskim. Na pewno będą zachwyceni!
Zobacz także: Puszysta jajecznica, której nie trzeba smażyć na patelni. Jest o wiele lżejsza dla żołądka