Spis treści
Czy wiesz, jak zrobić tulipany z pomidorków? Ta genialna przekąska zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem.
Moja mama zawsze powtarza, że jemy „oczami”. I jeśli jakieś danie nie spodoba nam się wizualnie, to nie ma co liczyć, że będziemy zajadać się nim z radością. Moim zdaniem coś naprawdę jest w tej teorii, bo sama nie przepadam m.in. za flaczkami. Choć nigdy ich nie jadłam, już od samego patrzenia, czuję dużą niechęć, której nie potrafię przemóc. Też masz takie dania, które omijasz szerokim łukiem? Jeśli tak, koniecznie mi o tym napisz!
Na szczęście istnieje jednocześnie cała masa smacznych i zarazem pięknie prezentujących się przepisów. Nie wierzysz? Przeczytaj ten artykuł do końca, a wszystko stanie się jasne!
Jak zrobić tulipany z pomidorków?
Choć mamy kwiecień, to ciężko poczuć wiosenną aurę. Za oknami jest szaro, buro i zimno. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby Wiosna zawitała do Twojego domu w postaci genialnej przekąski na zimno. Jednym z głównych symboli Wiosny bez wątpienia są tulipany. I już za moment dowiesz się, jak je zrobić w mgnieniu oka. I to zaledwie z kilku składników.

Do przygotowania jadalnych tulipanów, będziesz potrzebować mini pomidorków, które należy ponacinać w taki sposób, aby wyglądem przypominały kielichy kwiatowe. W środku naszych pomidorowych tulipanów możesz umieścić mini kuleczki mozzarelli. Możesz też przygotować serową mieszankę – łącząc ze sobą serek śmietankowy, przyprawy oraz dodatki według upodobania. Stwórz mieszankę pod swoje kubki smakowe, bo w końcu Ty je będziesz konsumować.
Po napełnieniu pomidorków serową mieszanką ułóż je na talerzu. Nie zapomnij również o dodaniu łodyg ze szczypiorku. I to wszystko. Genialnie prezentująca się przekąska na zimno jest już gotowa!
Wiosna w Twojej kuchni
Najlepsze przepisy z użyciem szparagów!
Tulipany z pomidorków. Wiosenna dekoracja i przekąska w jednym
Puszyste racuchy z truskawkami. Idealne wiosenne śniadanie
Obłędne roladki ze szpinakiem. Idealne na wiosenny obiad
Wiosenny tort kanapkowy. Tym przepisem zaskoczysz wszystkich
Wino z mniszka lekarskiego. Angielski specyfik jest delikatny i orzeźwiający
Wiosenna sałatka. Bez ciężkiego sosu i udziwnień
Syrop z bzu nie tylko pięknie pachnie, ale i genialnie smakuje
Herbata brzozowa z młodych liści. Regularne picie czyni cuda
Zobacz więcej