w

Trik na dezynfekcję gąbki kuchennej. Bakterie nie mają szans

Gąbkę do mycia naczyń ma absolutnie każdy, jest to bardzo przydatne narzędzie przy myciu naczyń. Jednak nie wiem, czy masz świadomość, że taka gąbka to siedlisko mnóstwa bakterii. Warto od czasu do czasu odkazić taką gąbkę, a my mamy na to świetny patent.

Gąbka nadaje się do mycia wielu powierzchni, gdyż dobrze zatrzymuje i pieni produkt myjący, nie rysuje powierzchni i jest mała, dzięki czemu dotrze do większości zakamarków.

Sponsorowane

Pierwszy sposób na dezynfekcje to użycie olejku cytrynowego. Wystarczy, że naniesiesz odrobinę produktu na gąbkę i wypłuczesz ją pod bieżącą wodą. Równie dobrze sprawdzi się sok z cytryny.

Monkey Businnes Images

Inny sposób to zwilżenie gąbki i spienienie płynu, a następnie wrzucenie całości do miseczki z wodą i wstawienie całości do mikrofali na 3 minuty. Woda w misce zacznie wrzeć i zabije wszystkie bakterie oraz drobnoustroje. Pamiętaj, by nie wyciągać naczynia zaraz po skończonym programie, gdyż będzie bardzo gorąca, a ty możesz się poparzyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli