w

Trik na dezynfekcję gąbki kuchennej. Bakterie nie mają szans

Sponsorowane

Gąbkę do mycia naczyń ma absolutnie każdy, jest to bardzo przydatne narzędzie przy myciu naczyń. Jednak nie wiem, czy masz świadomość, że taka gąbka to siedlisko mnóstwa bakterii. Warto od czasu do czasu odkazić taką gąbkę, a my mamy na to świetny patent.

Gąbka nadaje się do mycia wielu powierzchni, gdyż dobrze zatrzymuje i pieni produkt myjący, nie rysuje powierzchni i jest mała, dzięki czemu dotrze do większości zakamarków.

Pierwszy sposób na dezynfekcje to użycie olejku cytrynowego. Wystarczy, że naniesiesz odrobinę produktu na gąbkę i wypłuczesz ją pod bieżącą wodą. Równie dobrze sprawdzi się sok z cytryny.

Monkey Businnes Images
Sponsorowane

Inny sposób to zwilżenie gąbki i spienienie płynu, a następnie wrzucenie całości do miseczki z wodą i wstawienie całości do mikrofali na 3 minuty. Woda w misce zacznie wrzeć i zabije wszystkie bakterie oraz drobnoustroje. Pamiętaj, by nie wyciągać naczynia zaraz po skończonym programie, gdyż będzie bardzo gorąca, a ty możesz się poparzyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.