w ,

Szukasz naturalnego suplementu na lepsze trawienie? Kilka kropel tego octu wystarczy

naturalnego suplementu na trawienie
Magone, Getty Images

Znalezienie naturalnego suplementu na lepsze trawienie to nie lada wyzwanie w dzisiejszych czasach. Media oferują pełno suplementów, które kosztuje naprawdę wiele, a ich działanie jest bardzo wątpliwe. Niestrawność może na prawdę utrudnić codzienne funkcjonowanie, więc warto poszukać naturalnego sposobu na jej zwalczenie. Z pomocą przychodzi ocet balsamiczny!

Przejedzenie w czasie świąt to bardzo częsty problem wśród ludzi. W końcu ciężko się powstrzymać przed spróbowaniem wszystkich pyszności na stole u mamy. Jeśli nie możesz się powstrzymać przed objadaniem w święta, warto znać patent z piciem octu balsamicznego. Trawienie będzie znacznie lepsze jeśli dodamy do szklanki wody odrobinę naturalnego suplementu.

Jak powstaje ocet balsamiczny?

naturalnego suplementu na lepsze trawienie
ocet balsamiczny/ fot. underfinded, Getty Images

Sama produkcja octu balsamicznego trwa bardzo długo. Wytwarzany z soku z winogron leżakuje w beczkach od 12 do 25 lat! Jeśli chcesz kupić ocet dobrej jakości, zwróć uwagę na pewien szczegół na etykiecie, a mianowicie napis „Aceto Balsamico Tradizionale di Modena”. Oznacza to, że ocet został wyprodukowany tradycyjną metodą z owoców, które pochodzą z certyfikowanych upraw.

Picie octu przed jak i po posiłku reguluje trawienie i pozytywnie wpływa na żołądek. Tę metodę stosuje się we Włoszech od pokoleń, gdyż jest naprawdę skuteczna i bezpieczna. Wyjątkiem może być osoba z wrzodami, w takim przypadku ocet balsamiczny może podrażnić ścianki żołądka.

Jak dawkować ocet?

Wystarczy zaledwie kilka kropelek rozpuszczone w wodzie, by złagodzić mocny smak. Możesz go pić przed każdym dużym posiłkiem, by wspomóc żołądek w trawieniu ciężkich potraw.

Jeśli jesteś w stanie wypić prosto z łyżki, możesz to śmiało zrobić. Wystarczy pół łyżeczki produktu przed posiłkiem, a nasz brzuch nam za to podziękuje, zwłaszcza gdy w grę wchodzą święta u mamy!

  • Miniatura:
  • Magone, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli