w ,

Szuflada pod piekarnikiem a jej pierwotne zastosowanie! Możesz być zaskoczony!

Sponsorowane

Piekarnik to podstawowe urządzenie w każdym domu, nikt nie ma wątpliwości do czego służy. W takim razie, dlaczego jego dolna szuflada w 90% jest źle użytkowana? Najczęściej trzymamy tam blaszki, patelnie czy rękawice kuchenne, jednak okazuje się, że jej przeznaczenie jest zupełnie inne!

Andrea Davis / Pexels

Dolna szuflada piekarnika to zagadka dla wielu ludzi. Każdy wie, że coś takiego istnieje, ale większość nie zagłębia się nad jej zastosowaniem, w wyniku czego lądują tam kuchenne przyrządy, które akurat nie mieszczą się w naszych szufladach.

No dobrze, ale co w takim razie ma tam się znaleźć? Pewnie się zdziwisz, ale to szuflada na jedzenie! Szuflada pod piekarnikiem służy jako „termos” do podtrzymywania ciepła jedzenia. Zapytasz, ale jak to? Już śpieszę z wyjaśnieniem!

Sponsorowane

Wyobraź sobie, że twoja pieczeń z łopatki potrzebuje jeszcze 20 minut, za to ziemniaki są już gotowe. Chcesz by twój obiad był ciepły, ale nie masz zamiaru podgrzewać wcześniej przygotowanych składników. W tym momencie szuflada pod piekarnikiem przychodzi z pomocą! Jako iż piekarnik jest już mocno nagrzany, jego dolna część utrzymuje temperaturę między 40*C – 75*C, dzięki czemu danie będzie ciepłe, ale się nie przypali.

Jeśli nie jesteś pewny, co do tego, czy twoja szuflada pod piekarnikiem nadaje się na podgrzewania jedzenia, przeczytaj instrukcję obsługi dołączoną do urządzenia. Warto pamiętać, że temperatura wewnątrz szuflady jest wysoka, dlatego nie należy przechowywać tam rzeczy łatwopalnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.