w

Schabowe Magdy Gessler są mega soczyste. To zasługa 2 składników

schabowe magdy gessler
gbh007, Getty Images

Lubisz schabowe? Jeśli tak, już za moment dowiesz się, jak zrobić schabowe Magdy Gessler. Będzie się działo!

Magda Gessler to niekwestionowane guru kulinarne w naszym kraju. Znana restauratorka i celebrytka na przestrzeni wielu lat uratowała całą masę lokali w całym kraju, wprowadzając w nich autorskie metamorfozy. Od czasu do czasu dzieli się również swoimi sprawdzonymi trikami kulinarnymi i przepisami.

Wśród tych cennych porad można znaleźć patent na przygotowanie idealnego schabowego. Dzięki dwóm prostym składnikom, które na pewno masz w swojej kuchni, możesz przygotować genialne w smaku kotlety schabowe. Będą idealnie soczyste i kruche jednocześnie. Obok takiego duetu nie sposób przejść obojętnie!

Schabowe Magdy Gessler – jak je przygotować?

Cała procedura jest naprawdę bardzo prosta, dlatego poradzi sobie z nią nawet największy laik kulinarny. Najpierw podziel schab na plastry, po czym rozbij je przy pomocy tłuczka do mięsa.

schabowe Magdy Gessler
Jak przygotować idealne schabowe?/źródło: 4kodiak, Getty Images Signature

Każdy element przygotowany w ten sposób dopraw do smaku solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w kawałki mięsa, aby były dobrze doprawione z każdej strony. Na tym etapie możesz użyć dodatkowo rozmarynu, który nada Twoim schabowym dodatkowych walorów smakowych.

To jednak nie koniec. Do przygotowania idealnych schabowych będzie potrzebna również cebula pokrojona w piórka oraz mleko. Na blacie kuchennym umieść głęboki talerz lub miskę. Następnie zacznij układać w naczyniu naprzemiennie mięso i warzywo.

Tak powstałą wieżyczkę zalej mlekiem. Mięso w marynacie odstaw do lodówki minimum na kilka godzin. Najlepiej przygotować mięso w ten sposób dzień wcześniej i odstawić je do marynaty na całą noc.

Schabowe w marynacie przygotowujemy w tradycyjnej 3-etapowej panierce z mąki, roztrzepanych jajek oraz bułki tartej. Na koniec smażymy nasze schabowe na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem smalcu. Kotlety mają nabrać pięknych i złocistych rumieńców.

Zobacz także: Magda Gessler rzuciła talerzami. Kazała przeczytać kelnerce skład szynki, która znalazła się na jej pizzy

  • Miniatura:
  • gbh007, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani