w

Opiekacz do kanapek skrywa ogromny potencjał. Jak go wykorzystać?

Masz w domu opiekacz do kanapek? Ale masz już dość oklepanych kanapek? Z nami na nowo odkryjesz to genialne urządzenie. I to na kilka sposobów!

Nie wiem czy masz tak samo jak ja, ale bardzo często potrafię jeść coś na okrągło, po czym w jednej chwili mam już dość. Nie inaczej było w przypadku opiekacza do kanapek, którego używałam przez kilka tygodni. A potem nagle przestałam i w końcu schowałam go do szafki kuchennej. Dlaczego? Po prostu opiekane kanapki mi się przejadły i nie miałam innego pomysłu co mogłabym w nim zrobić.

A jak się okazuje, w tym niepozornym urządzeniu skrywa się ogromny potencjał. Trzeba go tylko umieć wykorzystać. I dziś zdradzę kilka ciekawych patentów, które przekonają Cię do odgrzebania opiekacza do kanapek jak najszybciej. Ja już to zrobiłam i myślę, że z Tobą będzie podobnie. Koniec z nudnymi śniadaniami!

Śniadanie przygotowane w opiekaczu do kanapek/źródło: ahirao_photo, Getty Images

Opiekacz do kanapek – co można w nim przygotować?

#1 Pizzowe kieszonki – ułóż w opiekaczu 2 cienkie plastry ciasta na pizzę, po czym na wierzchu dodaj trochę sosu pomidorowego oraz ulubione dodatki. Przykryj każdy element ciastem na pizzę i zapiekaj przez chwilę. Pizzowe kieszonki podawaj na ciepło z ulubionym sosem. Będzie to ciekawa propozycja śniadaniowa, jak i inspiracja na smaczną kolację!

#2 Deser na ciepło z ciasta francuskiego – w opiekaczu do kanapek możesz przygotować również pyszny deser na ciepło. Wystarczy, że upieczesz w nim kieszonki z ciasta francuskiego z różnego rodzaju farszem. Moje ulubione połączenie? Ciasto francuskie z duszonymi jabłkami z dodatkiem cynamonu. Prawdziwe niebo w gębie!

#3 Tortilla z dodatkami – kolejnym ciekawym przysmakiem na ciepło przygotowanym w opiekaczu może być tortilla. I możesz przygotować ją zarówno na słodko, jak i w wytrawnej wersji. Efekt końcowy takiego śniadania zależy tylko od Ciebie!

#4 Omlet i jajecznica – jak się okazuje w niepozornym opiekaczu bez problemy przygotujesz również jajka w śniadaniowym wydaniu. Patelnia nie będzie w ogóle potrzebna!

Jak sama widzisz, możliwości na przygotowanie pysznego śniadania z pomocą opiekacza do kanapek jest cała masa. I to zarówno dla osób, które wolą je w słonym wydaniu, jak i miłośników słodkich kombinacji. A Ty do której grupy się zaliczasz?

Zobacz także: Pasztet bez grama mięsa. W składzie same aromatyczne składniki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani