w

Korek po winie uratuje twój bigos!

Sponsorowane

Korek po winie najczęściej ląduje w koszu, gdyż po wypiciu wina jego przydatność się kończy. Otóż na jaw wyszły nowe sposoby jego użycia – może on uratować smak naszego danie, gdy przypadkiem się przypali.

Przydatność tego przedmiotu jest o wiele większa niż nam się wydaje. Okazuje się, że za jego pomocną można uratować nie jedno danie.

Bigos to danie, któremu trzeba poświęcić wiele godzin, a co za tym idzie często zdarzają się wpadki z jego przygotowaniem. Nie raz zdarzyło się nam przypalić obiad, a co za tym idzie jedzenie przeszło smakiem spalenizyny. Mogłoby się wydawać, że nadaje się jedynie do kosza, jednak mamy na to sposób.

Pomocny korek

Sponsorowane

Przypalony bigos przełóż do czystego garnka (pamiętaj by nie dodawać spalonych kawałków), następnie wrzuć korek od wina i zagotuj. Drewniany korek świetnie pochłania wszelkie zapachy i smaki spalenizny, a ty możesz cieszyć się ulubionym daniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.