w

Jak zrobić buraczki na ciepło? Koniecznie dodaj ocet winny

buraczki na ciepło
YelenaYemchuk, Getty Images Pro

Czy wiesz, co zrobić, aby buraczki na ciepło smakowały wybornie? Znamy sprawdzony patent, który pozwoli Ci otrzymać genialne efekty.

Chyba zgodzisz się ze mną, że trudno wyobrazić sobie pyszny obiad z ziemniakami i kawałkiem mięsa bez jakiegoś warzywnego dodatku. Surówka lub sałatka po prostu stanowią idealne dopełnienie, które jeszcze bardziej podbija smak całego dania. To również źródło wielu witamin, a ich nigdy za wiele.

Sponsorowane

Jednym z najbardziej popularnych dodatków do obiadu w naszym kraju jest ćwikła. I na naszej stronie znajdziesz m.in. genialny przepis siostry Anastazji, która do buraków w takim wydaniu dodaje czerwone wino. Dziś jednak chciałabym skupić się na innej formie podawania buraków, którą zajadaliśmy się w dzieciństwie na niedzielnym obiedzie u babci.

Buraczki na ciepło – co warto do nich dodać?

Pamiętasz buraczki serwowane w ciepłym wydaniu? Moja babcia zawsze pozwalała mi ścierać buraki na tarce, a potem uwielbiałam patrzeć, jak je łączy na patelni wraz z innymi dodatkami. Zawsze powtarzała mi, że kluczem do sukcesu w przygotowaniu idealnych buraczków, jest znalezienie złotego środka, aby nie były ani za słodkie, ani za kwaśne.

Dlatego też dodawała do buraków zarówno łyżkę miodu, jak i łyżkę octu winnego. I to właśnie dzięki temu produktowi równoważyła w idealny sposób połączone smaki. Buraczki nie wychodziły za słodkie. Wręcz przeciwnie czuć było w nich kwaskowaty posmak i oto właśnie chodziło.

Sponsorowane

A skoro piszę już o buraczkach w wydaniu na ciepło, to w domu rodzinnym mojego męża spotkałam się z serwowaniem ich z dodatkiem śmietany. Też znałaś wcześniej taką formę buraczków przygotowywanych na ciepło? A może słyszysz o takim połączeniu po raz pierwszy?

  • Miniatura:
  • YelenaYemchuk, Getty Images Pro
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani