w

Jak szybko obrać ziemniaki? Obieraczka nie będzie potrzebna

jak szybko obrać ziemniaki
kazoka30, Getty Images

Genialnych trików kuchennych nigdy za wiele. Już za moment dowiesz się, jak szybko obrać ziemniaki. Wystarczy tak niewiele, aby przyśpieszyć ten proces!

Przygotowanie obiadu składającego się z ziemniaków, mięsa w panierce, czy też w sosie, plus domowa surówka może zająć nawet kilka godzin. Abyś nie musiała spędzać pół dnia w kuchni, warto wprowadzić drobne zmiany. Pomogą one w szybki i prosty sposób zaoszczędzić sporo czasu, który będziesz mogła przeznaczyć na odpoczynek lub swoje hobby.

Sponsorowane

Co więcej, aby osiągnąć zadawalające efekty, nie będziesz potrzebować specjalnych gadżetów kuchennych, które sporo kosztują. Nie musisz również wykonywać jakiś skomplikowanych procedur. Można wręcz powiedzieć, że musisz tak naprawdę z czegoś zrezygnować. Ale nie martw się. Z tego akurat na pewno będziesz zadowolona. Zabieramy się do pracy!

Jak szybko obrać ziemniaki?

Pracę nad standardowym domowym obiadem rozpoczynamy od przygotowania ziemniaków. I zazwyczaj najpierw je obieramy, po czym gotujemy w osolonej wodzie. Cały proces pochłania sporo czasu i wymaga od nas dużego zaangażowania. A jak się okazuje wcale nie musi tak być. Istnieje inna skuteczna metoda, która sprawdzi się tu idealne!

jak szybko obrać ziemniaki
Obieranie ziemniaków/źródło: Stanislav Honcharuk, Getty Images
Sponsorowane

W tym przypadku wystarczy lekkie nacięcie, a nie tylko obierzesz ziemniaki w mgnieniu oka, ale też nie będziesz już potrzebować obieraczki. Jak to jest możliwe?

Otóż umyte ziemniaki powinniśmy gotować ze skórką. Przed wrzucenim ich do wody, wystarczy lekko naciąć ich skórkę dookoła nożem, w centralnej części ziemniaka. Tak przygotowane warzywa gotujemy do miękkości, po czym delikatnie zdejmujemy skórkę. Powinna ona schodzić z ziemniaków bez problemów w ekspresowym tempie.

Koniec z marnowaniem czasu na długie obieranie ziemniaków. Od dziś zacznij gotować ziemniaki w skórce i przy pomocy jednego nacięcia pozbądź się jej w mgnieniu oka! Czy to nie jest genialne?

Koniecznie daj znać, czy znałaś ten trik wcześniej? Co o nim myślisz? Będziesz wykorzystywać go w swojej kuchni?

Zobacz także: Smażąc pieczarki, zauważyłaś na patelni wodę? Wiemy, co robisz źle

  • Miniatura:
  • kazoka30, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani