w

Jak najszybciej rozmrozić rybę? Sprawdź te sposoby

jak rozmrozić rybę

Masz ochotę przyrządzić rybę na obiad, ale zapomniałaś ją wcześniej rozmrozić i teraz przeraża Cię myśl, by czekać tyle czasu? Nie martw się, są sposoby, aby przyśpieszyć ten proces, ale ani się waż używać wysokiej temperatury!

Ryba na obiad to dwie korzyści w jednej potrawie. Po pierwsze są niezwykle zdrowym produktem, zawierają mnóstwo kwasów omega 3 oraz witaminy B i D. Kolejna sprawa to delikatny sam, który można dowolnie przyprawić, możesz podzielić rybę a dwie części i przyprawić tak, by zarówno dzieci, jak i dorośli byli zadowoleni. Rekomenduje się, by jeść rybę choć raz w tygodniu.

Sponsorowane

Jak błyskawicznie rozmrozić rybę?

Olga Zhogina/ Getty Images

Zacznij od sposobu z użyciem mleka. Do miski wlej lekko ciepłe mleko i zanurz w nim filety zapakowane w folię. Gdy zobaczysz, że lód zaczyna odchodzić, wyjmij filety z foli i wstaw rybę do mleka na kilka minut.

Ryby rozmrożą się szybciej dzięki temu sposobowi. Ponadto mleko nada im delikatnego smaku.

Jeśli w grę wchodzi cała ryba, musisz użyć wody. Polewaj produkt bieżącą wodą, stopniowo zwiększając temperaturę. Letnia woda to najwyższa możliwa temperatura, w innym wypadku białko ryby może się ściąć i mięso zacznie się rozpadać.

Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli