w ,

Jajka faszerowane na wielkanocny stół. Zaskocz bliskich czymś nowym

jajka faszerowane
Dar1930, Getty Images

Nie masz pomysłu na ciekawe podanie wielkanocnych przekąsek? Dziś podpowiemy, jak przygotować jajka faszerowane w nowej odsłonie. Będzie smacznie, ciekawie i oryginalnie!

Wielkanoc już za kilka dni. Jest to więc ostatni dzwonek, aby zrobić duże i przemyślane przedświąteczne zakupy. No chyba, że chcesz spędzić sporo czasu w długich kolejkach na ostatnią chwilę. Ale taki scenariusz chyba nikomu nie odpowiada.

Sponsorowane

Planując ostatnie zakupy, koniecznie weź pod uwagę przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyszła do Ciebie z jakąś nowinką i ciekawym pomysłem na pyszne danie. Już za moment dowiesz się, jak w genialny i przede wszystkim smaczny sposób nafaszerować jajka. Oklepane pieczarki idą w odstawkę.

Pomysły na jajka faszerowane – co można do nich dodać?

Na pewno każdy z nas choć raz w życiu jadł faszerowane jajka. I nie ma co ukrywać, najczęściej są one serwowane z pieczarkami. A przecież w kuchni można znaleźć całą masę ciekawych alternatyw, które w mgnieniu oka pozwolą przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia. Nie wierzysz? Przeczytaj ten artykuł do końca, a wszystko stanie się jasne!

#1 Czerwone buraki i chrzan – od razu zaczynamy z przytupem. Nie dość, że z takim farszem Twoje jajka będą genialnie smakować, to jeszcze będą wyróżniać się na stole dzięki intensywnej i przyciągającej oko barwie. Buraki z chrzanową nutką w połączeniu z ugotowanymi żółtkami stworzą niesamowitą kombinację, obok której nie sposób przejść objętnie.

Sponsorowane

#2 Awokado i łosoś – jeśli chcesz, aby na wielkanocnym stole pojawiły się zielone akcenty, możesz nafaszerować jajka mieszanką na bazie awokado. Połącz je z kremowym serkiem i standardowymi dodatkami do faszerowanych jaj. I gotowe! Oczywiście nie musisz na tym poprzestawać. Możesz dodatkowo udekorować gotowe jajka przy pomocy wędzonego łososia. Smaczna kombinacja i pięknie prezentujące się danie w jednym!

#3 Suszone pomidory i jogurt naturalny – znajdzie się też coś dla osób, które nie przepadają za majonezem. Jak się okazuje, składnik ten można skutecznie zamienić m.in. jogurtem naturalnym. A kiedy dodasz do niego jeszcze suszone pomidory, świeże listki bazylii oraz słonecznik to stworzysz prawdziwą poezję smaków!

Więcej pomysłów na wielkanocne przekąski czeka w naszej bogatej bazie z przepisami. Na pewno znajdziesz tam wiele ciekawych perełek kulinarnych, które staną się hitem w Twoim domu!

  • Miniatura:
  • Dar1930, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani