Już za moment dowiesz się, jak w mgnieniu oka zrobić genialną przekąskę. Tortilla z pastą jajeczną ma w sobie to „coś”!
Jesteśmy w trakcie świątecznego biesiadowania. I jeśli zostało Ci sporo pasty jajecznej, wiemy jak ją wykorzystać w ciekawy sposób. Dodamy niestandardowy dodatek, dzięki któremu stworzysz ciekawą, oryginalną i przede wszystkim smaczną przekąskę. W takiej odsłonie zniknie z talerzy w mgnieniu oka.
Co więcej, dzisiejszy przepis przygotujesz w 5 minut. Wystarczy, że wyjmiesz jeden produkt z kuchennej szafki i połączysz z przepyszną pastą. No to co, zaczynamy?
Tortilla z pastą jajeczną – ciekawy i błyskawiczny pomysł na wielkanocną przekąskę
Kluczem do przygotowania dzisiejszego przepisu jest połączenie tak naprawdę dwóch składników podpieczonej tortilli oraz świątecznej pasty jajecznej. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby do tego pysznego duetu dodać np. rukolę, sałatę lub roszponkę.

Do tego zestawu będą również pasować takie warzywa jak: rzodkiewka, czerwona papryka, czy w końcu suszone pomidory. Jak sama więc widzisz, w mgnieniu oka możesz stworzyć ciekawą przekąskę ze świątecznym akcentem. Moim zdaniem jest to strzał w 10. Dzięki niemu przygotujesz w prosty i szybki sposób ciekawe menu na drugi dzień świąt.
Na koniec należy wspomnieć jeszcze o jednym, a mianowicie ostatecznym złożeniu tortilli. I tu możesz postawić zarówno na tradycyjne rulony z kolorowym farszem, jak i mini roladki. Wybierz taką opcję, która najbardziej Ci odpowiada.