w

Dodaj ten składnik do ciasta na krokiety. Koniec z rozpadaniem

krokiety
MamaMiaPL, Getty Images

Robiąc krokiety masz kłopot z ich złożeniem? Naleśniki pękają, a farsz wypada? Wiemy co zrobić, aby raz na zawsze rozwiązać ten problem. Już za moment wszystko stanie się jasne!

Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam krokiety. Dlaczego? Można przygotować je na kilka ciekawych sposobów, z różnymi farszami od połączenia ziemniaków i sera, mięsny miks, po kapustę i grzyby. Do tego ta chrupiąca panierka! Nie wiem jak Ty, ale ja właśnie zrobiłam się głodna 🙂

Jednocześnie należy podkreślić, że krokiety to wymagające danie. W końcu, aby je przygotować, trzeba trochę czasu. Co więcej, musimy przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć je. A to dopiero początek. Dodaj do tego jeszcze farsz, złożenie krokietów, panierkę i ponowne smażenie. Tak, jest tego trochę.

Ale nie martw się, mam też dobre wiadomości. Dziś zdradzę Ci, co zrobić, aby ciasto naleśnikowe na krokiety były idealnie elastyczne. A co za tym idzie, bez problemu nafaszerujesz je złożysz w mgnieniu oka! Koniec z rozpadającymi się krokietami i wypadającym farszem dookoła. A wszystko to za sprawą jednego składnika. Bierzemy się do pracy!

Idealne ciasto naleśnikowe na krokiety

W każdym domu na pewno można znaleźć przepis na ciasto naleśnikowe. W końcu jest to podstawa wielu przepisów. Niestety nie wszyscy wiedzą, że wystarczy mała modyfikacja w przepisie, aby ciasto za każdym razem wychodziło po prostu idealne. Mega elastyczne, dzięki czemu bez problemu je nafaszerujesz i poddasz dalszej obróbce. A przecież w przypadku krokietów ma to ogromne znaczenie.

Co więcej, z tajemniczym dodatkiem usmażone naleśniki będą delikatne w smaku. Chyba nie muszę Cię dłużej przekonywać i czas zdradzić patent na idealne ciasto naleśnikowe.

Otóż wystarczy, że zamienisz olej na masło klarowane. Proporcje zostają te same, więc nie musisz się głowić i szukać podpowiedzi ile dodać dokładnie masła klarowanego do ciasta na naleśniki. Co więcej, przez obecność masła w mieszance na naleśniki, nie musisz dodatkowo natłuszczać patelni. Czy to nie genialne?

Masło klarowane/źródło: vm2002

Jak sama widzisz wystarczy niewiele, aby przygotować idealne ciasto naleśnikowe, a to podstawa w przepisie na krokiety. Od teraz ich złożenie i nafaszerowanie będzie proste jak „bułka z masłem”!

Zobacz także: Panierka od schabowego odpada? Babcia Ania sprzedała mi patent

  • Miniatura:
  • MamaMiaPL, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani