Dodaj łyżkę tego składnika do zupy pomidorowej, a stanie się jeszcze lepsza! W naszym kraju istnieje bardzo mało osób, które za nią nie przepadają za klasyczną pomidorową. Trudno się dziwić, jest smaczna i prosta w przygotowaniu, istnieje mnóstwo receptur na jej przygotowanie. W tym artykule przeczytasz, jak można w łatwy sposób podrasować zwyczajną pomidorówkę!
Receptur na pomidorową znajdziesz co niemiara. Są takie, gdzie wykorzystuje się jedynie koncentrat, w innych przepisach używa się świeżych pomidorów. Wszystko zależy od pory roku, dostępności produktów i naszych upodobań. Zupę ciężko zepsuć, ilość soli czy pieprzu da się zredukować na różne sposoby.
Magiczny składnik w zupie pomidorowej
Zupa pomidorowa składa się z wywaru (mięsnego lub warzywnego), koncentratu lub pomidorów oraz przypraw. Zupę często zabielamy mlekiem lub śmietaną, dzięki temu staje się bardziej kremowa i delikatna. Można zrobić krok więcej w tej sprawie i dodać jeden tajemniczy składnik. Dodaj dwie łyżki majonezu do zupy pomidorowej, a ten podbije jej smak! Tak, dobrze widzicie, to świetne rozwiązanie dla fanów tego sosu.

Innym niekonwencjonalnym pomysłem jest dodanie odrobiny miodu do zupy, ten składnik doda ciekawego kontrastu dla kwaśnej zupy. Dzieci pokochają tę wersję pomidorowej, bo nie będzie drażnić ich delikatnych kubków smakowych.
Zobacz również: