Płatki owsiane to produkt z wielorakim zastosowaniem w kuchni. Możesz te zmielić, ugotować, upiec czy dodać do koktajlu. Sposobów jest wiele, a ty wybierasz ten najbliższy twemu sercu. Najpopularniejszą wersją podania płatków, to przygotowanie owsianki z dodatkami, która nie będzie szarą breją a przepysznym daniem.
Dodaj łyżkę a polepszysz smak
Owsiankę uzupełniamy różnymi nasionami, orzechami i suszonymi bakaliami. Mnogość dodatków sprawia, że śniadanie zamienia się w pyszny, zdrowy deser. Jeśli lubisz śniadania na słodko, powinnaś włączyć płatki owsiane do swojej diety.

Owsianka to głównie węglowodany i zdrowe tłuszcze, ale brakuje w niej cennego białka. W takiej sytuacji powinniśmy dodać składnik, który podbije poziom białka. Najłatwiejszy sposób to odrobina odżywki białkowej dla sportowców. Produkt jest niezwykle wydajny, więc warto w niego zainwestować. Ponadto mnogość smaków sprawi, że nie musisz się martwić o nudne śniadanie.
Jeśli nie chcesz takiego źródła białka, spróbuj dodać do owsianki trochę skyru, lub serka wiejskiego.
Wypróbuj przepis na nocną owsiankę bez gotowania!