w

Dodaj łyżkę produktu do owsianki. Będzie o wiele smaczniejsza, a wartości odżywcze wzrosną

Płatki owsiane to produkt z wielorakim zastosowaniem w kuchni. Możesz te zmielić, ugotować, upiec czy dodać do koktajlu. Sposobów jest wiele, a ty wybierasz ten najbliższy twemu sercu. Najpopularniejszą wersją podania płatków, to przygotowanie owsianki z dodatkami, która nie będzie szarą breją a przepysznym daniem.

Dodaj łyżkę a polepszysz smak

Owsiankę uzupełniamy różnymi nasionami, orzechami i suszonymi bakaliami. Mnogość dodatków sprawia, że śniadanie zamienia się w pyszny, zdrowy deser. Jeśli lubisz śniadania na słodko, powinnaś włączyć płatki owsiane do swojej diety.

Owsianka to głównie węglowodany i zdrowe tłuszcze, ale brakuje w niej cennego białka. W takiej sytuacji powinniśmy dodać składnik, który podbije poziom białka. Najłatwiejszy sposób to odrobina odżywki białkowej dla sportowców. Produkt jest niezwykle wydajny, więc warto w niego zainwestować. Ponadto mnogość smaków sprawi, że nie musisz się martwić o nudne śniadanie.

Jeśli nie chcesz takiego źródła białka, spróbuj dodać do owsianki trochę skyru, lub serka wiejskiego.

Wypróbuj przepis na nocną owsiankę bez gotowania!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli