Czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole? Oczywiście domowych pierogów. I dziś zdradzimy, jak przygotować idealne pierogi z kapustą i grzybami. A wszystko to, za sprawą dwóch składników, które na pozór nie kojarzą się z tym daniem.
Wigilia już za kilka dni, dlatego jest to odpowiedni czas, aby zacząć przygotowywać świąteczne menu. I wśród potraw wigilijnych z pewnością nie może zabraknąć domowych pierogów. W moim domu zazwyczaj przygotowuje się je z dwoma farszami – klasycznie z ziemniakami i serem oraz świątecznie z kapustą i grzybami.

Jak się jednak okazuje, w przypadku drugiego farszu warto dodać do niego „coś ekstra”. I choć początkowo może zabrzmieć to wręcz dziwnie, wystarczy, że przeczytasz ten artykuł do końca, a wszystko stanie się jasne!
Pierogi z kapustą i grzybami – co jeszcze do nich dodać?
Podstawowy przepis na pierogi z kapustą i grzybami na pewno można znaleźć w każdym domu. I nie ma co ukrywać połączenie elastycznego i miękkiego ciasta z aromatycznym farszem to „prawdziwe niebo w gębie”.
Jednocześnie musisz wiedzieć, że może być jeszcze lepiej. Wystarczy, że dodasz do farszu ugotowane na twardo jajko oraz posiekane orzechy włoskie. Składniki na farsz najlepiej zmielić, tworząc jednolitą mieszankę. Kombinację smakową, jaką uzyskasz w ten sposób, nie da się opisać słowami. Po prostu musisz ją wypróbować. Z mojej strony mogę jedynie zagwarantować, że na pewno nie pożałujesz!

Koniecznie daj mi znać, czy w tegorocznych pierogach z kapustą i grzybami umieścisz 2 dodatkowe składniki, o których przeczytałaś wyżej. Z niecierpliwością czekam na Twoją odpowiedź!
Zobacz także: Ryba po grecku z sekretnym dodatkiem. Lepiej się nie da!