w

Dlaczego warto moczyć karpia w mleku? Masa ludzi nie wie, ile można na tym zyskać!

Dlaczego warto moczyć karpia w mleku

Moczysz karpia w mleku? Czy wiesz, że mleko to genialny środek na pozbycie się zapachu mułu z ryby? Otóż mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak świetnie działa ten produkt w walce z nieprzyjemnym zapachem. Zobacz, jak przygotować idealną rybę na święta, która posmakuje nawet najbardziej wybrednym.

Jeśli karp kojarzy Ci się z nieprzyjemnym zapachem i dziwnym posmakiem z pewnością nie próbowaliście ryby maczanej w mleku. Odrobina cierpliwości i nasza ryba jest znacznie smaczniejsza!

Sponsorowane

Dlaczego warto moczyć karpia w mleku?

mleko/ fot. canva

Niestety karp ma to do siebie, że ma nieco mulisty posmak. Wiele osób skreśla go już na starcie, a okazuje się, że można temu zapobiec bez większych umiejętności. Kąpiel w mleku powinna załatwić sprawę!

Moczenie w mleku sprawi, że karp stanie się delikatniejszy, a uporczywy zapach zniknie. Świeże filety z karpia najlepiej moczyć w mleku z dodatkiem soli. Zostaw go na całą noc, jeśli nie masz takiej możliwości, zostaw filety na kilka godzin do przesiąknięcia.

Zobacz także:

Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli