w

Dlaczego surówka ze sklepu nie smakuje jak ta od babci? Musisz ją delikatnie przerobić

surówka ze sklepu
perekindo, Getty Images

Surówka ze sklepu to duże ułatwienie, nie trzeba tracić czasu na przygotowanie warzyw, ale tym samym nie mamy kontroli nad tym, jak ktoś ją przygotowuje. W konsekwencji nie jesteśmy zadowoleni ze smaku, a wystarczy kilka składników, by ją przerobić!

Tradycyjna surówka z kapusty kiszonej smakuje najlepiej z dodatkiem oleju, odrobiny pieprzu i soli. Można ją przyrządzić w domowych warunkach, ale trzeba poświęcić trochę czasu i chęci, a tego często nie mamy po całym dniu ciężkiej pracy. Kupna sałatka jest nieco wybrakowana i brakuje jej „tego czegoś”. W takim razie jak ją przerobić? Wystarczy kilka banalnych składników, a zyska mnóstwo na smaku!

Sponsorowane

Kilka składników i surówka ze sklepu uratowana!

surówka ze sklepu
surówka z kapusty/ fot. Dar1930, Getty Images

Surówka prosto z pudełeczka jest ostatecznością w trakcie obiadu, ale lepiej przerzucić ją miski i dodać kilka składników, które ją podrasują.

Najpopularniejsza surówka z kapusty kiszonej powinna być ulepszona o odrobinę oleju, soli, pieprzu i mielonego kminku. Wystarczy dorzucić te składniki i po wymieszaniu spróbować czy surówka nie potrzebuje nieco więcej doprawienia.

Jeśli nie masz kminku w swojej szafce, możesz go zastąpić tartym jabłkiem, marchewką lub natka pietruszki.

Sponsorowane

Zobacz także:

  • Miniatura:
  • perekindo, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli