Surówka ze sklepu to duże ułatwienie, nie trzeba tracić czasu na przygotowanie warzyw, ale tym samym nie mamy kontroli nad tym, jak ktoś ją przygotowuje. W konsekwencji nie jesteśmy zadowoleni ze smaku, a wystarczy kilka składników, by ją przerobić!
Tradycyjna surówka z kapusty kiszonej smakuje najlepiej z dodatkiem oleju, odrobiny pieprzu i soli. Można ją przyrządzić w domowych warunkach, ale trzeba poświęcić trochę czasu i chęci, a tego często nie mamy po całym dniu ciężkiej pracy. Kupna sałatka jest nieco wybrakowana i brakuje jej „tego czegoś”. W takim razie jak ją przerobić? Wystarczy kilka banalnych składników, a zyska mnóstwo na smaku!
Kilka składników i surówka ze sklepu uratowana!

Surówka prosto z pudełeczka jest ostatecznością w trakcie obiadu, ale lepiej przerzucić ją miski i dodać kilka składników, które ją podrasują.
Najpopularniejsza surówka z kapusty kiszonej powinna być ulepszona o odrobinę oleju, soli, pieprzu i mielonego kminku. Wystarczy dorzucić te składniki i po wymieszaniu spróbować czy surówka nie potrzebuje nieco więcej doprawienia.
Jeśli nie masz kminku w swojej szafce, możesz go zastąpić tartym jabłkiem, marchewką lub natka pietruszki.
Zobacz także:
- Surówka z kapusty pekińskiej z tym składnikiem będzie dużo lżejsza. Bez grama majonezu
- Ekspresowa surówka z marchewki. Wszystko powinnaś mieć w swojej lodówce!