w

Co zrobić żeby mielone nie piły tłuszczu? Babcia dodaje 1 produkt

co zrobić żeby mielone nie piły tłuszczu
Professor25, Getty Images Signature

Dziś odpowiemy na pytanie, które zadaje sobie wiele osób. Co zrobić żeby mielone nie piły tłuszczu w nadmiarze? Czy jest to w ogóle możliwe?

Uwielbiam domową kuchnię polską. Naprawdę mamy całą masę pysznych perełek kulinarnych, które zachwycają smakiem od pierwszego kęsa. Na mojej liście najbardziej kultowych dań serwowanych przez moją mamę i babcię na pewno znalazłyby się gołąbki, kwas z grzybami, czy bigos pieczarkowy.

Oczywiście to tylko kilka inspiracji, które staram się wplatać również do menu mojej rodziny. Nie inaczej było również w przypadku klasycznych mielonych, które można podać z przeróżnymi dodatkami. Tym samym takie danie nigdy się nam nie znudzi. Ich przygotowanie nie jest też zbyt trudne i uciążliwe, dlatego też możesz przygotować je zarówno na weekendowy obiad, jak i po powrocie z pracy w ciągu tygodnia.

Okej, myślę, że do przygotowania pysznych kotletów mielonych nie muszę Cię wcale jakoś strasznie przekonywać. Ale dziś przyszłam tu z ważnego powodu. Otóż mam sprawdzony patent, dzięki któremu zrobisz smaczne mielone w lżejszej i zdrowszej formie. Ta wierza z pewnością się przyda!

co zrobić żeby mielone nie piły tłuszczu
Mielone/źródło: daffodilred, Getty Images

Co zrobić żeby mielone nie piły tłuszczu?

Największy kłopot jaki mam przy robieniu mielonych, to kwestia ich smażenia na rozgrzanym tłuszczu. Aby smakowały jak u mamy, czy też u babci, muszą być przygotowywane w ten sposób. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby je trochę odchudzić. I to w bardzo prosty sposób. Jaki? Już za moment wszystko stanie się jasne!

Aby Twoje mielone nie wpijały za dużo tłuszczu, dodaj do nich jeden, podstawowy produkt. Kluczem do sukcesu jest obrany i surowy ziemniak, Dodaj go do mieszanki na mielone i to wszystko. Patent ten od lat stosuje moja babcia Zosia i muszę przyznać, że mielone w jej wykonaniu są najlepsze! A trochę mielonych w swoim życiu już zjadłam 🙂

Obecność tego warzywa sprawi, że mielone nie wpiją za dużo tłuszczu. Co więcej, ziemniak zapewni przyszłym mielonym idealną wilgotność i soczystość. To będzie po prostu czysta poezja smaków!

  • Miniatura:
  • Professor25, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani