w ,

Niedzielny schabowy w genialnej panierce Jakuba Kuronia! Znasz ten sposób?

Schabowy Jakuba Kuronia

Z czym kojarzy Ci się niedzielny obiad u mamy? U mnie to z pewnością rosołek i złocisty kotlet z ziemniaczkami i surówką. Jednym słowem (a właściwie trzema) typowy polski obiad! Jakub Kuroń postanowił odtworzyć dobrze znany schabowy w autorskiej panierce. Marynata to klucz!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 4 godz. 20 min.
Czas przygotowywania 4 godz.
Czas gotowania 20 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Pokrój mięso w kawałki i delikatnie rozbij tłuczkiem. Umieść je w misce, zalej mlekiem, dodaj liście laurowe, pieprz ziołowy, ziele angielskie, sól, czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Odstaw do lodówki na 3-4 godziny.
  • Wyciągnij mięso z zalewy i osusz ręcznikiem papierowym.
  • Przygotuj jajko, mąkę i bułkę tartą.
  • Na początek obaczamy kotleta w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
  • Kotleta smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.

Składniki

na 5 porcji

Zobacz
Przepis od: Jakub Kuroń
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli