w ,

Kluski śląskie z sosem mięsnym! Magda Gessler opracowała niezwykły przepis.

Kluski śląskie z sosem Magdy Gessler

Magda Gessler to kobieta, dla której wyzwania to czysta przyjemność. Wiele razy pokazała nam, że nie ma rzeczy niemożliwych. W swojej kuchni stara się utrzymywać balans między daniami tradycyjnymi, a tymi o zwariowanych recepturach. Tym razem połączyła tradycyjne kluski śląskie z ciekawym, mięsno-pomidorowym sosem. Odświeżony przepis zdobył wielu fanów, być może osoby, którym tradycyjne danie nie smakowało, skuszą się na nie teraz?
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 30 min.

Sposób przygotowania

  • Obierz ziemniaki, wstaw do garnka i ugotuj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę.
  • Aby ciasto miało idealną konsystencję, podziel masę na 4 części, a następnie wyjmij jedną i uzupełnij ją mąką ziemniaczaną, dodaj jajko, sól i pieprz.
  • Z ciasta uformuj małe kulki z dziurką w środku. Gotuj na osolonej wodzie przez 2 minuty, do czasu aż wypłyną na wierzch.
  • Wyłóż pomidory z puszki na patelnię i podsmaż z pieprzem i solą, a następnie zblenduj wszystko na gładki sos.
  • Kiełbaski pokrój na plasterki i podsmaż na patelni. Po koniec smażenia możesz dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przełóż kiełbaski do sosu pomidorowego.
  • Podawaj na ciepło.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Kluski śląskie z sosem Magdy Gessler
Na porcję przypada:
Kalorie
792.8
Tłuszcze
 
30.2
g
46
%
Węglowodany
 
103.9
g
35
%
Błonnik
 
11.2
g
47
%
Białka
 
28.6
g
57
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Magda Gessler
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli