w

Wyznania baristki, która była źle traktowana. „Oszukiwałam przy zamówieniach…”

Praca w lokalu gastronomicznym nie bajka i dopóki sami tego nie przeżyjemy, nie będziemy w stanie zrozumieć, z czym wiąże się ta praca. Poza fizyczną pracą i długim staniem na nogach trzeba się liczyć z różnymi klientami. Wielu z nich nie ma kultury osobistej i traktuje pracowników gastronomi jak swoich niewolników. Pewna baristka nie wytrzymała i wyznała, co robiła, gdy klient okazywał brak kultury.

Bohaterka dzisiejszego wpisu to Betsy Windmill, pochodząca z Wielkiej Brytanii. Młoda kobieta przez pewien czas pracowała jako Baristka, ale ku jej nieszczęściu praca z klientem okazała się bardzo niemiłą przygodą. Postanowiła opowiedzieć swoją historię na TikToku, ale nie wiedziała, że zyska aż taki rozgłos.

Sponsorowane
Tiktok/betsywindmill

Jakie grzeszki popełniała kobieta? Robiła bezkofeinową kawę, gdy klient prosił o mocne espresso, gdy wydawała resztę, niechcący rozsypywała pieniądze na stole. Czasami coś lekko przypalała, a kawę robiła z innym syropem, niż prosił klient.

Kawiarnia znajdowała się obok dworca. Ludzie, którzy zamawiali u mnie kawę, wciąż się gdzieś śpieszyli. Czasem przyznawałam się do tego, że podaję im wersję napoju bez kofeiny. Wykrzykiwali tylko, żebym szybko dolała im kolejne espresso – mówiła na filmiku Betsy.

Ketut Subiyanto/Pexels

Co na to internauci?

Sponsorowane

Filmik stał się hitem na platformie TikTok, widziało go ponad 600 tysięcy osób. Komentarze pod nagraniem to głównie wyznania innych pracowników gastronomii, okazuje się, że „nieczyste zagrania” to standardowa procedura w kawiarniach i restauracjach. Poniżej kilka komentarzy:

Kiedy klient prosił o odtłuszczone mleko, dawałam to z największą zawartością tłuszczu.

Dolewałam mniej alkoholu do drinków.

Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli