w ,

Sylwester u Magdy Gessler za taką cenę powinien być niezwykle ekskluzywny. Jak jest na prawdę?

Sylwester u Magdy Gessler

Do sylwestra zostało tylko kilka dni, a jeśli chcecie zarezerwować miejsce w jakimś lokalu, lepiej się pośpieszcie. Listy gości powoli się zamykają, a ceny wstępu rosną z każdą minutą. Restauracja „U Fukiera” którą tak dobrze znamy, wystawiła swoją ofertę. Czy Sylwester u Magdy Gessler to przyjemność dla każdego? Otóż mało kto będzie mógł sobie na niego pozwolić.

Gorący okres świąteczny za nami, jednak na horyzoncie kryje się inne święto — sylwester! Jak się okazuje, zdania na jego temat są bardzo podzielone, jedni go kochają, inni nie widzą sensu w świętowaniu tego dnia. Ta pierwsza grupa często planuje wyjście do restauracji, imprezę czy bal, by uczcić ostatnie chwile roku kalendarzowego.

Sponsorowane
kolacja sylwestrowa/ fot. Todor Tsvetkov, canva

Kojarzycie te plakaty z napisem „szampańska impreza do rana”? W tym roku taką ofertą może się poszczycić sylwester u Magdy Gessler, za który o zgrozo, trzeba zapłacić niemały grosz. Czy restauracja z góry wyklucza przyjście przeciętnego Kowalskiego?

Sylwestrowa oferta lokalu Gessler

Menu dla gości ma dwa warianty: mięsny oraz wegański. Na Facebooku udostępniono menu, w którym można dostrzec takie dania jak: carpaccio z jelenia i buraka, przepiórka z nadzieniem z wątróbki i inne. Zobacz sam, co proponuje restauracja u Fukiera.

sceen menu z restauracji/ fot. fanpage Facebook
Sponsorowane
sceen menu z restauracji/ fot. fanpage Facebook

Trzeba przyznać, że nie są to standardowe dania. Wybierając się na taką kolację, można spróbować nowych smaków, których nie jesteśmy w stanie sami przygotować. Jednak czy taka przyjemność jest warta prawie 500 zł (w wersji mięsnej)? Przy dwóch osobach będzie to prawie tysiąc złotych za jedną noc! Jeśli masz środki na takiego sylwestra, myślę, że jest to dobra oferta, gdzie możesz skosztować wielu dań i spędzić miło czas.

Zobacz także:

Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    6 komentarze

    Autor: Ola Zając

    Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
    Napisz do Oli