w

Rachunek za obiad w Białce Tatrzańskiej powala… Tyle pieniędzy za miskę zupy?

Rachunek za obiad
Peter Polak

Rachunek za obiad może czasami przyprawić nas o zawrót głowy, zwłaszcza gdy nie patrzymy na ceny i zamawiamy bez większego zastanowienia. Niedawno dochodziły nas słuchy o paragonach grozy z Zakopiańskich restauracji. Jak jest w przypadku Białki Tatrzańskiej? Niestety nie mamy co liczyć na tani obiad!

Wyjazd zimowy oznacza zwykle dwa kierunki — Zakopane lub okolice Tatr. W tym roku Białka Tatrzańska została zalana masą fanów sportów zimowych, trudno się dziwić, gdyż warunki pogodowe niezwykle dopisują! Po wyczerpującym dniu, spędzonym na aktywnościach każdy z nas zasługuje na porządny obiad. Ile przyjdzie nam za niego zapłacić? Możecie się zdziwić!

Sponsorowane

Jeśli decydujesz się na restauracje, licz się z tym, że za posiłek zapłacisz kilkadziesiąt złotych. Jeśli rodzina liczy kilka osób, trzeba liczyć na rachunek na kilkaset złotych. Nie ma znaczenie czy restauracja jest w centrum Krupówek, czy obok atrakcji wodnych — ceny są bardzo podobne!

rosół/ fot. teine, Getty Images

Górskie gospody mają nieco tańszą ofertę, jednak jest ich mniej, a miejsca są często zajęte. Według doniesień miska rosołu będzie nas kosztować 17 złotych, a tradycyjna kwaśnica wypada za około 22 złote. Placki po zbójnicku z dodatkiem gulaszu mięsnego, to ok. 54 złote za porcję. Inną pułapką w kartach jest brak zestawów. Przykładowo kupując kotleta, musimy pamiętać o dodatkowych ziemniakach i surówce. Kiedy domawiamy kolejne dodatki, powinniśmy mieć świadomość, że rachunek za obiad będzie wyższy, niż nam się wydaje.

Czy ceny są zawyżone? Jakie macie stanowisko w tej sprawie?

Zobacz także:

Sponsorowane
Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!
  • Miniatura:
  • Peter Polak
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli