w

Mężczyzna zrobił test suszonych świerszczy, które właśnie trafiły do sklepów. Jak je ocenił?

Suszone świerszcze
Danilin, Getty Images Signature

Słyszeliście o nowym produkcie na sklepowych półkach? Suszone świerszcze wywołały niemałą falę oburzenia. W końcu jadalne owady w kilku smakach to absolutna nowość, której raczej nikt się nie spodziewał. Pewien mężczyzna postanowił spróbować tego produktu i wydać szczerą opinię na temat smaku.

Suszone świerszcze na półkach w Carrefurze

Sponsorowane

Temat jadalnych robaków dostępnych w sklepach jest wciąż na językach, a każda nowość w tej sprawie przyprawia o burzę. W sklepie Carrefour pojawiła się nowa przekąska, a są nią chipsy ze świerszczy w kilku smakach: o smaku śmietany z cebulką, soli morskiej, pomidory z ziołami czy chili z limonką. Musicie przyznać, że oferta jest całkiem szeroka i każdy znalazłby coś dla siebie, jednak czy ktokolwiek pokusi się na taki przysmak?

 Suszone świerszcze
chipsy ze świerszczy/ fot. instagram @olekkurcon

Cena takiej przekąski to aż 15 zł za 20 g produktu. Mężczyzna ocenił smak na mocną 8. natomiast cena to nieśmieszny żart i jego zdaniem jest zdecydowanie zbyt wysoka. Całokształt produktu ocenia na 3/10.

Filmik z całym testem znajdziesz pod tym linkiem!

Na razie przekąska jest dostępna jedynie w nielicznych sklepach. Z pewnością znajdziecie ją w Galerii Mokotów w Warszawie. To jedynie kwestia czasu kiedy produkt trawi do innych dyskontów.

Sponsorowane

Smakuje jak chipsy, ale sama świadomość jedzenia suszonych owadów trochę, mimo wszystko, obrzydza

mówi Olek Kurcoń

Produkty z owadów pojawiły się w naszym asortymencie, ale na razie w wybranych hipermarketach, na przykład w Warszawie, w Galerii Mokotów(…) Sukcesywnie będą natomiast wprowadzane do kolejnych i coraz bardziej dostępne. Jest to wdrażane

Miłosz Konkel z biura prasowego Carrefour Polska w rozmowie z Eska.pl

To co… po świerszczu?

Zobacz także:

Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli