Spis treści
Magda Gessler to popularna restauratorka, która nadzwyczaj ceni polską kuchnię i to właśnie ona króluje w menu jej restauracji „U Funkiera”. Jakich cen powinniśmy się spodziewać, zamawiając świąteczne przysmaki? A może w tym roku postawisz na katering? Jeśli chcesz zrobić to w restauracji Magdy Gessler, musisz przygotować na to portfel.
Ceny świątecznych dań u Magdy Gessler
U Fukiera to popularna restauracja zlokalizowana w Warszawie, której właścicielką jest Magda Gessler. W jej menu znajdują się dania i przekąski, które są dostępne również na wynos. Okres zimowy proponuje przekąski jak sałatki świąteczne, jarzynowa (cena 41 zł za 300 g) i sałatka szuba (cena 58 zł za 300 g), a także sosy, grzyby marynowane i różne rodzaje mięs i kiełbas.
W restauracji dostępne są także tarty z ćwikłą lub chrzanem w cenie odpowiednio 18 zł i 20 zł. Grzyby marynowane wahają się w cenie od 22 zł do 42 zł za słoik o pojemności 350 ml. Wśród mięs znajdziemy kiełbasę wędzoną z jałowcem (cena 34,50 zł za pół kilo) oraz schab po warszawsku w galarecie (cena 39 zł za 300 g).

Wśród świątecznych dań znajdziemy ryby, zupy i bigos. Śledź po kaszubsku lub śledź sherry po polsku kosztują odpowiednio 53 zł i 54 zł za 300 g, a faworki z karpia kosztują 94 zł. Bigos w wykonaniu szefa kuchni kosztuje 84 zł za 900 ml.
A może masz ochotę na barszcz?
Nie wyobrażasz sobie świąt bez barszczu czerwonego? Ten u Pani Gessler kosztuje 65 zł za 900 ml a uszka w liczbie 10 sztuk to kolejne 70 zł. Żurek i zupa grzybowa wahają się między 75 a 85 złotych za 900 ml.

Istnieje możliwość kupienia pakietu dań świątecznych w cenie 530,25 zł. Co wchodzi w jego skład?
- Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi 300 g,
- Kompot z suszu taki jak w domu u mamy 900 ml,
- Śledź po kaszubsku 300 g,
- Pierogi z kapustą i prawdziwkami 6 sztuk,
- Barszcz czerwony jak rubin, na zakwasie 900 ml,
- Uszka z borowikami 10 sztuk,
- Karp w zalewie octowej 300 g,
- Kapusta z grzybami i pigwą ulubiona Magdy Gessler 900 ml,
- Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich 200 g.
Teraz zostaje ostatnie pytanie… Kogo na to stać? Czy ceny świątecznych dań u Magdy Gessler to nie mała przesada?
Zobacz także:
Jeden komentarz