w

Bosacka pokazała makaron, który warto kupić. Fani skrytykowali jej wybór

Bosacka makaron
Whitestorm, Getty Images

Bosacka pokazała makaron, który jej zdaniem warto kupić. Porównała dwa makarony z różnych półek cenowych i wytypowała ten, który jej zdaniem jest lepszy. Widzowie nie podzielali jej zdania i dość dosadnie wyrazili opinię na temat domniemanego makaronu.

Katarzyna Bosacka to dziennikarka, która nie boi się mówić prawy na temat żywności i sztuczek stosowanych przez konsumentów. Jej żelazną zasadą jest czytanie etykiet na żywności, często w składzie znajdziemy substancje, których świadomie byśmy sobie nie podali.

Sponsorowane

W dobie szalejącej inflacji kobieta podaje triki kuchenne, które pozwalają nam zaoszczędzić na jedzeniu oraz tłumaczy pewne chwyty marketingowe, które kuszą nasz na każdym kroku.

Bosacka makaron
makaron /Ron Lach, Pexels

Bosacka dostała wiele batów za ten makaron

W ostatniej transmisji na swoim koncie kobieta porównała dwa makarony, tańszy (3,75 zł) i droższy. (7,29 zł). Jej zdaniem nie warto przepłacać za droższy produkt, gdyż jest wykonany z tej samej pszenicy durum. Dziennikarka zaznacza, że jest to ten sam produkt i nie warto za niego przepłacać.

– Jeśli wybieramy markę popularną, zamiast marki własnej, przepłacamy dwukrotnie 

tłumaczy swoim fanom
Sponsorowane

Wiele widzów skrytykowało Bosacką za ten wybór. Ich zdanie droższy makaron jest lepszej jakości, i warto za niego zapłacić wyższą sumę pieniędzy.

Oto komentarze widzów z transmisji:

– Nie zgadzam się, że cena nie wpływa na jakość. Kilka razy kupiłam jakiś tańszy i nie był smaczny lub się rozpadł podczas gotowania. Ktoś, kto je dużo makaronów od razu rozpozna dobry jakościowo produkt 

– Ale to też zależy od metody suszenia takiego makaronu, często te tańsze nie są suszone, jak powinny być, tylko są już na wstępie przesuszone, przypalone od gorąca 

Zobacz również:

Sponsorowane
Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli