w

Akcja „Zawieszony chleb” walczy z głodem wśród seniorów. Pomoc stacjonarna lub online

Akcja „Zawieszony chleb”
Marcin Wisnios, Getty Images

Akcja „zawieszony chleb” ma na celu wspomóc seniorów, którzy w wyniku niskiej renty muszą odmawiać sobie podstawowych artykułów, w tym chleba z piekarni. Wystarczy kupić dodatkowy chleb, który później zostaje przekazany osobie, która nie miała w danym momencie pieniędzy na jedzenie.

Obecnie trzy miasta: Rzeszów, Jarocin i Pleszewa postanowiły dołączyć do akcji, jednak pojawiają się donosy, że już niedługo akcja obejmie większą ilość miast. Dla wielu osób „dodatkowy” bochenek przy zakupach to żaden problem, a dla innego to gwarancja posiłku na kilka dni,

Sponsorowane

Na czym polega akcja „Zawieszony chleb”?

Całe działanie polega na zakupie dodatkowego chleba, za który dostajemy paragon, a następnie przyczepiamy go na specjalnej tablicy. Osoba potrzebująca zabiera paragon i może go wymienić na kupony przez nas bochenek.

Dla wielu osób może wydawać się to śmieszne, lecz ludziom naprawdę brakuje na chleb. Kiedy do wyboru mamy kupić jedzenie lub leki ratujące życie, wybór jest raczej prosty. Najniższa emerytura przysługująca w tym kraju to 1445 zł netto!

Akcja „Zawieszony chleb”
niska emerytura/ fot.Mortion, Getty Images

Pracownicy piekarni ujawniają, że często lecą łzy zarówno ze strony pracowników jak i klientów. Taki mały gest, a wywołuje mnóstwo emocji!

Sponsorowane

Sami tylko popatrzcie, ile paragonów zawisło na tablicy! Tak wielu ludzi chce dołożyć swoją cegiełkę i pomóc w najmniejszym stopniu bliźniemu. Dobro w takich sytuacjach zawsze wraca.

Coraz więcej osób wpada po chlebek ❤️🍞Ogromnie dziękujemy, że akcja dociera do kolejnych potrzebujących ❗Tablica pełna 🪧Serdecznie zapraszamy potrzebujących seniorów 👵👴

Posted by Zawieszony Chleb Rzeszów on Friday, March 24, 2023
tablica w piekarni z chlebem za darmo/ fot. Facebook, Zawieszony chleb Rzeszów
Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!
  • Miniatura:
  • Marcin Wisnios, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli