w ,

Serowe kotleciki Siostry Anastazji. Wersja wytrawna

Obiad pod tytułem „czyszczenie lodówki” właśnie podano. Choć może brzmieć to trochę dziwnie, to nie musicie się niczego obawiać! Siostra Anastazja wykonała pyszne kotleciki, które jesteśmy w stanie przygotować z tego, co akurat mamy w domu.

Kotlety serowe

Serowo ziemniaczane kotleciki słyną ze swojej prostoty i tanich składników. Możesz je podawać solo lub z ulubioną surówką. Jeśli chcesz urozmaicić swój obiad, dodaj fasolkę szparagową lub warzywa na patelnię.
Kotleciki można porównać do pierogów ruskich, bo farsz jest łudząco podobny.
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Czas gotowania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Ugotuj ziemniaki, odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Twaróg najlepiej zmielić maszynką. Cebulkę siekamy i smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki, ser i cebulkę mieszamy, dodajemy posiekaną zieleninę, sól i pieprz.
  • Do masy wbij jajko, dodaj mąkę i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej i usmaż na tłuszczu aż będą rumiane.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Kotlety serowe
Na porcję przypada:
Kalorie
321.1
Tłuszcze
 
11.7
g
18
%
Węglowodany
 
33.9
g
11
%
Błonnik
 
1.9
g
8
%
Białka
 
19.3
g
39
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Siostra Anastazja
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli