w ,

Szalona kanapka Elvisa Presleya. Takiego połączenia smakowego nie spodziewał się nikt!

Król rock’n’ rolla jadł równie szalone kanapki co on sam. Łączył słodkie banany z masłem orzechowym i… wędzonym boczkiem! Przyznajemy że to dość niecodzienna kompozycja smaków, ale czy zła? Okazuje się, że jest bardzo smaczna. Przetestujesz ten przepis?

Kanapki Elvisa

Król rock'n' rolla kochał nie tylko muzykę, jedzenie było równie wysoko na tego liście. W czasie służby wojskowej w Niemczech Elvis upodobał sobie jedno z dań, a konkretnie kanapkę. Była dość nietypowa, bo z masłem orzechowym i bekonem! Zajadał się nią tak często, że została jego znakiem rozpoznawczym.
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Sposób przygotowania

  • Piekarnik rozgrzewamy do 180* Celsjusza. Chleb smarujemy olejem i rumienimy w piekarniku, a boczek smażymy na patelni.
  • Banana kroimy w cienkie plasterki. Podpieczony chleb smarujemy masłem orzechowym, nakładamy banana, a następnie boczek. Nakrywamy pozostałymi kromkami pieczywa. Całość skrop syropem klonowym lub dżemem.
Jeśli nie masz piekarnika, możesz zgrillować pieczywo w tosterze lub na patelni.

Składniki

na 4 kanpki

Wartości odżywcze

Kanapki Elvisa
Na porcję przypada:
Kalorie
100.5
Tłuszcze
 
4.9
g
8
%
Węglowodany
 
12.9
g
4
%
Błonnik
 
1.2
g
5
%
Białka
 
2.7
g
5
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli