Spis treści
Król rock’n’ rolla jadł równie szalone kanapki co on sam. Łączył słodkie banany z masłem orzechowym i… wędzonym boczkiem! Przyznajemy że to dość niecodzienna kompozycja smaków, ale czy zła? Okazuje się, że jest bardzo smaczna. Przetestujesz ten przepis?
Kanapki Elvisa
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzewamy do 180* Celsjusza. Chleb smarujemy olejem i rumienimy w piekarniku, a boczek smażymy na patelni.
- Banana kroimy w cienkie plasterki. Podpieczony chleb smarujemy masłem orzechowym, nakładamy banana, a następnie boczek. Nakrywamy pozostałymi kromkami pieczywa. Całość skrop syropem klonowym lub dżemem.
Składniki
na 4 kanpki
- 8 kromek chleb tostowy
- 2 łyżki olej
- 8 plaster boczek wędzony
- 1 banan
- 2 łyżka masło orzechowe
- 1 łyżka syrop klonowy (opcjonalnie)
2 komentarzy