w ,

Kuchenne sztuczki, które musisz znać!

Sponsorowane

Czy zdarzyło Ci się stosować jakieś kuchenne triki? Jesteśmy pewni ze twoja odpowiedź brzmi – TAK! Wszyscy cierpimy na niedobór czasu, co często przekłada się na jedzenie śmieciowego jedzenia, które jest ekspresowe w przygotowaniu. Gotowanie może stać się proste i przyjemne. Sprawdź, jak możesz ułatwić codzienne przygotowywanie posiłków!

Ksenia Chernaya/Pexels

Gotowanie ziemniaków

Yana Gayvoronskaya
Sponsorowane

Ziemniaki gotowane w kawałkach są dobrym dodatkiem do mięsa, jednak często ulegają rozpadowi pod wpływem wysokiej temperatury. Aby temu zapobiec dodaj łyżkę soku z cytryny do gotującej się wody. Dzięki temu zabiegowi ziemniaki będą wyglądać estetycznie na talerzu.

Dłuższa świeżość sałaty

NorGral/Getty Images

Na pewno doświadczyłaś sytuacji, gdy świeżo kupiona sałata zwiędła już po pierwszy dniu. Liście sałaty tracą wodę, a przez to są mniej elastyczne co również przekłada się na mizerny wygląd. Mamy na to sposób! Osuszone liście umieść w pojemniku i nakryj ręcznikiem papierowym, a następnie owiń całość folią spożywczą i wstaw do lodówki. Tak zabezpieczona sałata będzie świeża przez wiele dni!

Nieruchoma deska do krojenia

Damian Palus/Getty Images

Ruchoma deska do krojenia może stanowić niebezpieczeństwo, gdy w grę wchodzi ostry nóż. Aby uniknąć groźnej sytuacji, podłóż pod deskę wilgotny ręcznik papierowy.

Soczysta cytryna

Sponsorowane
jmexclusives/pixabay

Jeśli zrolujesz cytrynę uzyskasz więcej soku zamkniętego w drobinkach miąższu. Sztuczka działą na wszystkich cytrusach!

Przesolona zupa

T – N G U Y E N ?/Pexels

Przesolona zupa to nie koniec świata! Są na nią dwa sposoby. Pierwszy to dodanie surowego ziemniaka na kilka minut do gotującej się wody, natomiast drugi to wrzucenie woreczka z ryżem. Obydwa produkty pochłaniają nadmiar soli w płynów, a ty możesz się cieszyć smaczną zupą.

Szybkie obieranie jajek

karoinne/Getty Images

Kiedy skorupka ciężko odchodzi, jajko staje się poszarpane i nie estetyczne. Masz do wykorzystania dwa triki na obieranie jajek! Jednym z nich jest dodanie plastra cytryny do gotującej się wody, a drugim zamoczenie w zimnej wodzie ugotowanego jajka, które jest lekko pęknięte.

Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.