w

Eksperyment z bananem i igłą. Wbij ją w skórkę i zobacz co się stanie

Sponsorowane

Banany to chyba jedne z najbardziej popularnych owoców na świecie. Są hodowane w ciepłych krajach, ale dostaniemy je w każdym sklepie, gdyż większość ludzi nie wyobraża sobie bez nich diety. Stanowią świetną przekąskę, mają wiele składników odżywczych i są najzwyczajniej w świecie smacznymi owocami.

Jeśli lubisz banany, ten trik powinien Ci się spodobać!

Co się stanie po wbiciu igły w skórkę?

Banany, które zaczynają brązowieć, w istocie nie są zepsute, jedynie mocno dojrzałe. Są bardzo słodkie, jednak ich wartość odżywcza nie jest wcale gorsza, wręcz przeciwnie!

Sponsorowane

Chcemy również obalić mit ciemnej końcówki banana. Nie czyhają tam żadne robaki, ich jaja. Nie jest ona też trująca, ani nie zbiera pestycydów, jak niektórzy uważają. Ciemna końcówka to pozostałość po kwiecie bananowca.

Czy banany kryją jeszcze jakąś tajemnicę? A owszem, istnieje pewien trik z igłą w roli głównej. Z pewnością się wam spodoba.

Weź banana i wbij igłę w jego skórkę. Powinna przebić owoc do końca i zatrzymać przed skórką po drugiej stronie. Teraz poruszaj igłą do góry i na dół. Następnie wbij kawałek dalej i powtórz czynność. Zrób tak na całej długości banana. Po co? Zaraz się przekonasz. Poniższy film najlepiej pozwoli zilustrować, na czym polega ta sztuczka.

Cookist Wow/Youtube

Właśnie w taki sposób z łatwością pokroisz banana w plasterki! Sztuczka może przydać się w momencie, gdy pod ręką brakuje noża, a my nie chcemy łamać banana rękoma.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.